Business

Ce materiale puteti vinde unui depozit de fier vechi?

Daca sunteti un comerciant de orice fel, sau lucrati in constructii sau inginerie, sunt sanse sa aveti cantitati mari de fier vechi. Acestea pot fi echipamente vechi, piese dezafectate, baterii descarcate, cablu sau componente.

Puteti transforma aceste deseuri in bani destul de usor, vanzandu-le la un depozit de fier vechi. In acest articol vom vedea ce tipuri de metal pot fi vandute ca fier vechi de catre comercianti, si ce puteti face pentru a maximiza pretul pe care il veti obtine.

Faceti bani din metale

Majoritatea metalelor vor primi un pret, insa exista metale mai valoroase decat altele. Metalele neferoase – cele care nu sunt magnetice – valoreaza in general mai mult decat metalele feroase, precum otelul inoxidabil sau fierul forjat. Asta pentru ca metalele feroase se corodeaza mai usor datorita continutului lor ridicat de carbon.

Metalele neferoase includ cuprul si aluminiul, plumbul, zincul, alama si staniul.

Mai jos sunt cateva dintre tipurile de produse metalice pe care anumite meserii le pot genera, si care ar putea fi vandute ca resturi:

  • Instalatii sanitare – tevi si fitinguri din cupru, supape, sisteme de alimentare cu apa, schimbatoare de caldura, incalzitoare de apa, apometre;
  • Service-uri auto – baterii auto, motoare, piese auto uzate, scule;
  • Electricieni – cabluri, sisteme de incalzire/racire, fire, cutii de circuite, transformatoare, baterii cu acid, conducte, piese, aparate de uz casnic;
  • Comercianti de metale – foarfece, presa de balotat, tocatoare.

Sfaturi de top pentru preturi de top

Pentru a obtine sume mai mari pentru fierul vechi pe care il aveti, este recomandabil sa planificati din timp. De asemenea, sortati-l pe masura ce se aduna mai mult. Sa apareti cu un transport plin cu metale nesortate la un depozit de fier vechi Focsani nu e lucru prea bun, si chiar poate reduce pretul pe care il veti obtine – datorita timpului necesar pentru sortarea lui.

  1. Aflati ce aveti, clasificati metalele si livrati-le separat cumparatorului. Cu cat depozitul trebuie sa faca mai putina munca, cu atat veti obtine un pret mai bun pentru fierul vechi.
  2. Nu asteptati prea mult inainte de a-l vinde – in special metale feroase. Daca apuca sa rugineasca, vor deveni fara valoare.
  3. Intrebati daca deseurile dvs. de metal trebuie curatate – unele metale – cum ar fi otelul inoxidabil si aluminiul – ar putea necesita asta, si veti primi un pret mai mare in acest caz.
  4. Faceti poze cu tipurile de metal pe care le aveti, si trimiteti-le cumparatorului Dvs.
  5. Oferiti o estimare a greutatii sau cantitatii pe care o detineti.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *