Business

Situatii cand trebuie sa va inlocuiti casa de marcat

O casa de marcat este un dispozitiv indispensabil operatorilor economici ce desfasoara activitati comerciale. Legile in vigoare presupun inregistrarea tuturor operatiilor fiscale cu ajutorul acestor case de marcat. Neefectuarea inregistrarilor cotidiene, sau neutilizarea conforma a acestor case de marcat, pot sa aduca penalizari substantiale ori, chiar mai rau, oprirea respectivei activitati economice desfasurate.

O defectare a casei de marcat poate ingreuna activitatea, deoarece toate operatiunile fiscale trebuie inregistrate. Deci, trebuie sa anuntati operatorul avizat la care aveti un contract de service si de mentenanta incheiat. Activitatea economica care este desfasurata pana la repunerea casei de marcat in stare de functiune trebuie sa fie notata in cartea de interventie a acelui aparat fiscal.
Realizarea unei inspectii periodice este o operatiune ce asigura o buna functionare a acestor dispozitive de fiscalizare. dar sunt multe situatiile cand acestea nu isi mai indeplinesc in mod corespunzator sarcinile trebuind sa fie inlocuite. Daca se utilizeaza o casa de marcat a unei firme serioase, trebuie doar ca sa luati legatura cu un operator si veti primi suportul si asistenta necesare.

Cei de la site-ul www.case-de-marcat.net va prezinta mai jos câteva defectiuni care pot da bataie de cap, precum si situatiile cand casele de marcat trebuie sa fie inlocuite:

Una dintre erorile cele mai frecvente este inregistrarea vânzarii dar fara tiparirea bonului. Cauzele pot fi unele defectiuni la alimentarea casei cu energie electrica, lipsa rolei de hârtie ori prezenta de impuritati in zona de imprimare. In cazul in care tehnicianul de la service descopera defectiuni ale sistemului de alimentare, atunci dispozitivul trebuie sa fie inlocuit.

O functionare incorecta a unor taste este o defectiune care apare ori din cauza manipularii necorespunzatoare, ori din pricina uzurii. Situatie in care operatiunile fiscale uzuale nu mai sunt inregistrate, cauza care necesita schimbarea casei de marcat.

Casa de marcat fiscala trebuie inlocuita si când intervine o uzura tehnica. In numeroase situatii dispozitivele sunt invechite tehnologic astfel incat nu mai sunt corespunzatoare cerintelor Administratiei Fiscale, insemnand ca datele inregistrate de aceasta nu sunt valide. Daca folositi casele de marcat cu niste softuri invechite se considera a fi abatere grava si este penalizata de catre inspectorii fiscali.

O alta situatie care necesita contactarea tehnicianului ce de ocupa de mentenanta sistemului o reprezinta defectarea memoriei fiscale. Dupa diagnosticare, daca respectiva componenta nu se poate inlocui, se impune o schimbare a intregului sistem de inregistrare fiscala a activitatii economice.

O casa de marcat va fi inlocuita si cand e manipulata necorespunzator. Un tratament agresiv se poate observa când tastatura nu mai raspunde la comenzi ori când sertarul casei nu se inchide ori deschide. Urme ale unei manipulari defectuoase mai sunt: o deteriorare a afisajului, o oprire in timpul functionarii, o resetare la lansarea de comenzi simple.

Alta situatie ce impune o inlocuire a casei de marcat e reprezentata de actualizarea unor norme de transmitere pentru informatiile fiscale spre institutiile statului. Aceste modificari legislative impun agentilor economici achizitionarea si utilizarea de case de marcat prevazute cu jurnal electronic. Toate firmele ce vând bunuri ori servicii trec obligatoriu de la sistemele de fiscalizare prevazute cu jurnal pe hârtie, la noile case de marcat avand jurnal electronic, ce trebuie sa fie conectate la sistemele ANAF. Aceasta masura e luata pentru eficientizarea procesului de combaterea evaziunii fiscale.

In conformitate cu aceasta masura legislative, toate firmele care desfasoara activitati economice sunt obligate sa inlocuiasca traditionalele casele de marcat cu altele noi, prevazute cu acea memorie electronica.

Asadar, o casa de marcat e un dispozitiv esential pentru un operator economic. Sunt solutii inteligente de business ce usureaza acest proces de fiscalizare a activitatii economice desfasurate. Utilizarea unor case performante reprezinta un factor de crestere a randamentului, reprezinta totodata o posibilitate confortabila de analiza a rapoartelor de activitate.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *