Pentru acasa

De ce au boilerele electrice un nivel de popularitate crescut ?

Odata cu trecerea timpului din ce in ce mai multi oameni au inceput sa ia boilere electrice pentru acasa, motiv pentru care si piata de boilere a ajuns sa se dezvolte destul de mult, iar oferta sa devina din ce in ce mai diversificata. Motivele pentru cei mai multi opteaza pentru aceste dispozitive sunt destul de numeroase. In acest articol enumeram doar trei dintre ele.

Sunt usor de instalat si de folosit

Boilere electrice folosesc curentul electric pentru a genera apa calda. Tocmai pentru ca nu folosesc combustibil inflamabil, instalarea lui nu are nevoie de personal certificat care sa realizeze acest lucru.

Sistemul lor de functionare este destul de simplu, ceea ce inseamna ca si tie iti va fi foarte usor sa il folosesti pentru oricat de mult timp doresti. Setarile sunt si ele destul de usor de facut, mai ales ca cele mai multe boilere electrice vin prevaute cu un buton de pornire/oprire si un buton prin care sa poti seta nivelul la care acesta sa functioneze. Poti opta daca boilerul sa foloseasca mai mult sau mai putin curent electric, in functie de cat abundent vrei sa fie fluxul de apa.

Economisesti

Incepand de la costul de achizitie care este destul de mic, boilerul electric are si capacitatea de a fi setat in ceea ce priveste consumul de energie, indiferent ca il folosesti pentru baie sau pentru bucatarie.

Mai mult decat atat, avantajul pentru un boiler electric este ca nu are un rezervor de apa pe care sa il incalzeasca tot timpul, pana in momentul in care apa este folosita. Acest lucru reduce destul de mult din costurile de energie termica, fara sa ai grija ca nu ai apa calda cand ai nevoie de ea.

Fara limite

Ceea ce o sa-ti placa cel mai mult la boilerul electric este ca poti sa ai apa calda oricand doresti, oricat de mult doresti. Daca esti racordat la sistemul centralizat de incalzire te vei putea folosi de boiler in orice moment, daca te folosesti de o centrala termica vei putea folosi apa calda chiar daca cineva foloseste in acelasi timp apa.

Mai mult decat atat, boilerul poate fi instalat in bucatarie sau in baie, indiferent de spatiul de care dispui datoria dimensiunilor foarte mici pe care orice boiler electric le are.

Similar Posts

One thought on “De ce au boilerele electrice un nivel de popularitate crescut ?
  1. Poate nu ma insel, dar eu stiam ca incalzitul apei cu ajutorul curentului electric costa destul de mult…Poate daca exista panouri solare ar fi alta mancare de peste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *