Pentru acasa

Cum alegi puterea potrivita a centralei termice pe gaz?

Doresti sa achizitionezi o centrala termica pe gaz pentru locuinta ta? Nu stii care este cea mai potrivita sau ce puterea ar trebui sa aiba? In cadrul acestui articol vom incerca sa iti raspundem la aceste intrebari si la altele pe care s-ar putea sa le ai. Un aspect esential pe care trebuie sa il iei in considerare este puterea centralei. Dupa ce ai verificat nivelul de putere pentru fiecare tip de centrala, iti vei putea da seama rapid daca este potrivita pentru tine.

Ce este puterea centralei termice, si de ce e importanta?

Scopul tuturor centralelor termice pe gaz este acelasi, de a incalzi apa calda dintr-o locuinta si de a mentine un nivel de temperatura confortabil. Astfel, probabil ca te intrebi de ce trebuie sa existe zeci de modele, daca toate fac acelasi lucru, remarca catalogul web www.montaj-centrale-termice.net. Cu toate acestea, atunci cand alegi o centrala termica trebuie sa iei in considerare prima data caracteristicile specifice ale imobilului, pe baza carora iti vei face alegerea: nivelul si tipul de izolatie, suprafata totala, inaltimea camerelor, numarul de persoane din gospodarie si nivelul de confort.

In cazul in care optezi pentru o centrala cu putere mica, este foarte posibil ca aceasta sa nu reuseasca sa faca fata. Pe de alta parte, daca centrala are o putere mult prea mare raportat la suprafata locuintei, gazul va fi consumat inutil sau centrala va functiona sub nivelul optim. In mod clar trebuie sa iei in considerare si zona in care locuiesti, deoarece la munte unde este frig centrala va fi supusa unor presiuni mai mari. Nu in ultimul rand, gradul de izolare este foarte important, deoarece va determina consumul de energie.

Puterea unei centrale termice nu are o influenta directa doar asupra temperaturii din casa, ci si in ceea ce priveste apa calda. Asadar, trebuie sa iei in considerare si numarul de bai din casa, numarul de persoane si consumul de apa calda lunar. Dupa ce ai adunat toate aceste date, iti va fi mult mai usor sa alegi modelul potrivit de centrala termica pe gaz de care ai nevoie. Proprietarul unei firme de montaj si service centrale termice Buzau iti aduce aminte ca unele centrale au putere diferita pentru incalzire, fata de apa calda menajera.

Centrala termica 20 kW – 24 kW – potrivita pentru apartamente si case de dimensiuni mici

O centrală termică de 20 kW – 24 kW este ideala pentru urmatoarele tipuri de locuinte: apartamente cu 2-3 camere, garsoniere sau case de dimensiuni mici. Acestea au o capacitate suficienta de incalzire pentru a asigura o temperatura confortabila si pentru a incalzi apa menajera. Cheltuielile sunt mai mult decat rezonabile, atunci cand utilizezi un termostat si intretii centrala corespunzator.

Centrala termica 28 kW – 30 kW – potrivita pentru locuinte de dimensiuni medii

In ceea ce priveste casele de dimensiuni medii, aici vei avea nevoie deja de o centrala putin mai puternica decat cea pe care am amintit-o anterior. Astfel, o centrala termica pe gaz cu o putere de 28-30 kW ar trebui sa asigure tot necesarul de energie pentru locuinta ta. Aceasta se potriveste perfect pentru orice casa care are dimensiuni medii spre mari, cum ar fi un apartament de tip penthouse sau o casa cu 4 sau mai multe camere. In medie, o astfel de centrala incalzeste fara probleme o suprafata de 150 mp, plus apa menajera necesara.

Centrala termica 35 kW – potrivita pentru locuinte de dimensiuni mari

Nu in ultimul rand, in cazul in care locuinta ta are cel putin 250-300 de mp, deja vei avea nevoie de o centrala termica mai mare, de cel putin 35 kW. Desigur, aici trebuie sa iei in considerare si calitatea izolatiei si numarul de persoane care locuiesc in casa. Cu toate acestea, o astfel de centrala ar trebui sa fie suficienta atat pentru a incalzi locuinta, cat si pentru prepararea apei calde.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *