Pentru acasa

Cat de des ar trebui inlocuite ferestrele?

Durata de viata tipica a geamurilor termopane este de aproximativ 20 de ani, dar aceasta durata variaza in functie de factorii din casa dumneavoastra si de calitatea instalatiei si a materialelor utilizate. Este important sa va asigurati ca ferestrele dumneavoastra sunt de inalta calitate, deoarece ferestrele de o calitate buna sunt eficiente din punct de vedere energetic si va ajuta sa va mentineti locuinta mai calda si mai linistita, reducand facturile la incalzire. Tipul de ferestre pe care il alegeti joaca un factor imens al duratei lor de viata, ferestrele si usile tamplariei PVC sunt cunoscute pentru rezistenta si longevitatea lor.

Semne clare ca este timpul sa va inlocuiti ferestrele

Lasa curentii de aer si aerul rece sa intre

Acesta este un semn major ca ferestrele dumneavoastra nu functioneaza eficient si este timpul sa incepeti sa va ganditi sa le inlocuiti. Daca aveti o singura sticla, merita cu adevarat sa vizitati o firma de geamuri termopane si sa alegeti un produs de calitate, care va tine afara mai mult curentii de aer si aerul rece, astfel incat casa dumneavoastra sa ramana calda pentru mai mult timp. Unele geamuri termopane se pot degrada si pot deveni mai putin eficiente cu cat sunt mai vechi. Daca simtiti curenti in jurul cadrelor ferestrelor dumneavoastra, ar putea insemna ca un sigiliu din interior sau dinn jurul ferestrei a cedat si nu mai functioneaza corect.

Daune vizibile

Ferestrele dumneavoastra trebuie sa reziste mult, asa ca este de asteptat sa vedeti din cand in cand putina uzura. Urmele generale si zgarieturile nu ar trebui sa va ingrijoreze, pentru ca pot fi sterse si indepartate cu usurinta. Cu toate acestea, daca ramele ferestrelor putrezesc sau sunt crapate, acestea ar trebui inlocuite, deoarece ar putea provoca daune grave locuintei dumneavoastra. Mucegaiul si umezeala se formeaza foarte des atunci cand ferestrele sunt crapate si nu va izoleaza casa in mod corespunzator. Atractia estetica vinde case, astfel incat cadrele inestetice care putrezesc nu numai ca va pot provoca daune locuintei, dar poate reduce si valoarea unei proprietati.

Condensare

Condensarea este una dintre cele mai frecvente probleme care afecteaza performanta geamurilor termopane si poate provoca probleme reale in casa dumneavoastra. Daca observati ca se acumuleaza condens pe interiorul sticlei, acesta este semnul unei probleme de ventilatie, iar instalarea de ferestre cu geam termopan de calitate superioara poate ajuta la reducerea condensului. Cea mai mare problema cu condensul este atunci cand se formeaza intre cele doua panouri de sticla; acest lucru arata ca geamul termopan a cedat si ca nu va va mentine casa atat de calda pe cat ar trebui, asa ca va trebui inlocuit.

Ati observat ca covoarele si mobilierul dumneavoastra se estompeaza

Ferestrele moderne vin adesea cu protectie UV incorporata care ajuta la blocarea razelor solare care pot provoca disparitia culorilor obiectelor din casa ta. Daca aveti ferestre cu o singura sticla sau mai vechi, este posibil ca acestea sa provoace daune covoarelor, mobilierului, lucrarilor de arta si altor suprafete, expunandu-va casa la razele ultraviolete.

Ferestrele nu se deschid si nu se inchid corect

Ferestrele rigide si dificil de deschis sau de inchis pot fi cu adevarat enervante si arata ca ferestrele nu functioneaza la fel de bine cum ar trebui. Daca ferestrele dumneavoastra se inchid singure sau se lipesc, merita sa va ganditi sa le inlocuiti, deoarece acestea pot fi un inconvenient imens, precum si un pericol pentru sanatate si siguranta.

Similar Posts

3 thoughts on “Cat de des ar trebui inlocuite ferestrele?
  1. Am auzit ca folia pentru geamuri ar fi utila nu doar impotriva incalzirii excesive vara, dar si pentru frig, este adevarat? Multumesc, cu stima Gheorghe Baciu

  2. Daca platiti o gramada de bani pe factura de incalzire, si in casa e frig, probabil geamurile sunt o parte din problema 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *