Sanatate ca-i mai buna decat toate

Ce este un stepper si la ce foloseste?

Un stepper este un mic aparat de exercitii fizice care va permite sa simulati miscari de tipul urcatul scarilor, mersul pe jos in sus pe dealuri si alte forme similare de exercitii cu multe beneficii cardiovasculare. Aceste aparate ofera multe dintre beneficiile unui aparat complex profesional dintr-o sala de gimnastica, dar nu intotdeauna au la fel de multe setari, iar unele modele nu au manere. Ceea ce este de notat este faptul ca majoritatea oamenilor aleg un stepper pt fitness si pentru beneficiile pentru sanatate care vin o data cu exercitiile ce se pot executa pe acest aparat.

Un steper ofera alternative de antrenament si multa versatilitate

Aceste steppere sunt extrem de personalizabile si sunt mult mai usoare decat aparatele de exercitii fizice traditionale, astfel incat le puteti lua cu dumneavoastra aproape oriunde. Incepatorii pot pasi într-un ritm lent, cu o rezistenta scazuta, in timp ce impatimitii de fitness pot seta aparatele lor pentru a imita provocarile provocate de urcatul scarilor si dealurilor. De asemenea, aveti posibilitatea sa includeti diverse rutine de aerobic – cum ar fi ridicarea de greutati – in antrenament de mers pas cu pas pe scara. La fel, puteti executa antrenamente pe intervale prin alternarea intre intervale de înalta si joasa intensitate.

Exercitii cardiovasculare

Un astfel de aparat ofera posibilitatea executarii de exercitii cardiovasculare care aduc beneficii nenumarate pentru sanatate. Se stie de mult ca exercitiul cardio regulat poate imbunatati sanatatea cardiovasculara prin scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, se poate îmbunatati sanatatea si somnul, calitatea emotiilor, si se poate reduce riscul unor boli cum ar fi cancerul si diabetul.

Arderea caloriilor

Daca sunteti in cautarea unei modalitati de a îmbunatati arderea caloriilor pe tot parcursul zilei, acest tip de aparat s-ar putea dovedi o optiune buna pentru Dvs. Daca il asezati sub birou la locul de munca si va puneti picioarele la treaba, puteti arde aproximativ 100 de calorii in plus la fiecare 60 de minute. Astfel, veti cheltui chiar mai multe calorii decât în timpul unei deplasari viguroase. Exercitiile cardiovasculare va ajuta sa ardeti mai multe calorii decat consumati, ceea ce înseamna ca puteti pierde în greutate mult mai usor, mai ales atunci cand aceste exercitii sunt combinate cu o dieta corecta.

Tonifierea picioarelor

Un astfel de aparat nu va oferi mult antrenament pentru partea superioara a corpului, cu exceptia cazului cand ridicati greutati in timp ce pasiti, sau folositi un stepper cu corzi care va permite sa va lucrati si bratele. Cu toate acestea, se vor tonifia coapsele, fesele si gambele, si va creste rezistenta la efort in aceste zone. Intarirea muschilor poate reduce tensiunea care vine odata cu un stil de viata sedentar, iar prin exercitii regulate se poate reduce riscul de boli cum ar fi osteoporoza, si se reduc simptomele de artrita.

Optiuni individuale si de grup pentru aerobic pe stepper

Daca urati ideea de a merge la sala de sport si nu doriti sa mergeti în jurul blocului ca sa va vada vecinii, puteti sa va antrenati pe un steper în intimitatea propriei case. Totusi, acest tip de aparate nu sunt doar pentru timizi si locuri private. Puteti merge, de asemenea, la o clasa de stepper aerobic cu un instructor. Acest lucru ofera sansa de a obtine o instruire profesionala si de a efectua exercitii de step aerobic intr-un mediu propice, prietenos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *