Pentru acasa

Sugestii pentru un uscator de rufe cat mai longeviv

Cat ar trebui sa fie durata de viata a uscatorul dumneavoastra?

Rapoartele consumatorilor sugereaza 10 ani in medie. Intretinerea corecta a uscatorului poate pastra aparatul functional timp de 25 de ani. Cu toate acestea, 17 % dintre utilizatori intampina probleme cu uscatoarele lor in primii cinci ani.

Cu totii cumparam aparate electrocasnice cu speranta ca vor dura mult timp. Este frustrant sa va reparati periodic uscatorul. Este chiar stresant daca ati cumparat un uscator nou, sa trebuiasca sa o faceti des. Dumneavoastra puteti evita insa sa ajungeti in aceasta situatie.

Cititi acest articol pentru a afla 3 sfaturi pentru a va mentine uscatorul in forma buna de functionare, si a evita cat mai mult interventia unui specialist reparatii electrocasnice Galati:

1. Urmati manualele de intretinere a uscatorului

Manualele sunt principalul ghid pentru modul in care veti avea grija de uscatorul dvs. Manualele ofera sfaturi privind instalarea, intretinerea si dimensiunea adecvata a incarcaturii. Daca este prima experienta cu uscatorul, manualele sunt materiale de instruire ideale. Asadar, de ce sunt manualele esentiale?

 • Procedurile ajuta la evitarea defectiunilor aparatului dvs.
 • Asigura consecventa in ingrijirea aparatului dvs.
 • Va ghideaza cu privire la modul optim de utilizare a unui aparat.
 • Ajuta la rezolvarea intrebarilor si raspunsurilor la probleme.
 • Ofera cerinte speciale pentru intretinerea si functionarea uscatorului.

Puteti accesa manualele online sau utiliza exemplarele pe suport de hartie puse la dispozitie de companie. Urmarirea ghidurilor din manuale va ajuta sa evitati daunele sau defectiunile pentru uscatorul dumneavoastra.

2. Nu suprasolicitati aparatul de uscare

Supraincarcarea uscatorului este o cauza frecventa de defectare, subliniaza websiteul www.reparatii-electrocasnice.net. Fiecare uscator are o capacitate diferita. Aflati limitele maxime si minime pentru uscatorul dumneavoastra.

Va intrebati de ce este periculoasa supraincarcarea uscatorului?

 • Creste cantitatea de scame in interior: nivelurile mai ridicate de scame impiedica fluxul liber de aer.
 • Supraincalzeste motorul uscatorului, solicitandu-l peste maximul admis provocand arderea acestuia.
 • Deformeaza cureaua, ansamblul de scripeti si rulmentii axului.

In plus, supraincarcarea uscatorului determina un timp de uscare mai lung si facturi mai mari la energie. Puteti prelungi durata de viata a uscatorului daca nu il supraincarcati.

3. Curatati in profunzime tamburul si scamele

Doar pentru ca uscatorul are o trapa, nu inseamna ca nu exista scame. Scamele se acumuleaza in mod continuu in uscator. Daca se acumuleaza pentru mult timp, poate deteriora uscatorul sau chiar provoca un incendiu.

Cum sa efectuati intretinerea uscatorului prin curatarea scamelor?

 • Curatati recipientul de scame cel putin de doua ori pe an cu ajutorul unui aspirator.
 • Aspira cu aspiratorul spatiul dintre tamburul uscatorului si usa,
 • Eliberati orificiul de aerisire exterior din partea laterala.

Este esential sa pastrati recipientul de scame cat mai curata. Inspectati-l cat mai des posibil pentru a va asigura ca este curat. Evitati supraincarcarea masinii de uscat – aceasta contribuie la o productie mare de scame.

Ganduri finale

Uscatoarele au ajutat la tranzitia vietii cu procese rapide de spalare a rufelor si protectia hainelor dvs. Nu doriti sa va intoarceti la agatarea rufelor in aer liber sau sa suportati costuri suplimentare pentru a cumpara un alt uscator. Asigurati o intretinere adecvata a uscatorului evitand supraincarcarile, inchizand spatiul de aerisire si curatand aparatul. Aceasta va ajuta la prelungirea duratei de viata a uscatorului.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *