Sfaturi pentru viata

Cum sa spalati blugii pentru a-i pastra in stare excelenta

Blugii sunt singura piesa vestimentara care nu se va demoda niciodata. Indiferent daca va place modelul skinny, largi, rupt sau albastru inchis – nu puteti da gres cu o pereche buna de blugi si topul tau preferat. Dar cum veti spala blugii astfel incat sa ramana asa cum doriti – rupti in locurile potrivite, uzati sau pastrandu-si culoarea albastru inchis?

Cum sa spalati blugii in trei pasi de baza:

Ca si in cazul tuturor articolelor de imbracaminte, verificati intotdeauna mai intai eticheta, sfatuiesc cei de la www.spalatorie-curatatorie-haine.ro. Cel mai probabil, va va spune sa va spalati blugii in apa rece pentru a evita micsorarea.

Pasul 1. Utilizati un ciclu delicat sau bland

Denimul este de obicei o tesatura robusta, dar pentru ca multi blugi au rupturi, cusaturi sau detalii pe care nu doriti sa le distrugeti, va recomandam un ciclu delicat sau bland. Utilizati apa rece pentru a evita micsorarea sau decolorarea.

Utilizati un detergent fara toxine. Va fi mai bland cu denimul tau (si este mai bun pentru mediu).

Pasul 2. Spalati blugii pe dos

Intoarceti blugii pe dos cand ii spalati pentru a proteja fibrele de pe exteriorul blugilor de frecare. Acest lucru va ajuta la pastrarea culorii daca blugii Dvs sunt inchisi la culoare.

Daca este prima data cand va spalati blugii, spalati-i singur, deoarece pot scapa vopsea.

Pasul 3. Agatati blugii la aer pentru a se usca, sau utilizati un ciclu fara caldura

Desi puteti usca majoritatea blugilor, daca blugii Dvs au rupturi si rupturi delicate sau alte detalii pe care vreti sa le pastrati, ar trebui sa agatati blugii sa se usuce la aer.

Daca trebuie sa folositi un uscator, selectati un ciclu de caldura scazuta sau fara caldura, si folositi bilele pentru uscator pentru a ajuta denimul sa se usuce mai repede.

Pentru o protectie suplimentara, scoateti blugii cat timp sunt inca usor umezi, apoi atarnati-i pentru a termina uscarea, recomanda o curatatorie haine Targu Jiu. Odata ce sunt complet uscati, puteti agata sau plia blugii pentru a-i depozita intr-un sertar sau pe un raft.

Cum spalati blugii noi?

Pentru blugi noi (mai ales daca sunt o vopsea inchisa la culoare), ar trebui sa urmati acesti pasi pentru a preveni culoarea blugilor sa se scurga mai tarziu pe alte haine. Puteti folosi masina de spalat, chiuveta de bucatarie sau o cada.

  1. Umpleti masina de spalat cu apa, apoi amestecati cu un detergent delicat (adica un detergent fara toxine)
  2. Intoarceti blugii pe dos si puneti-i in apa.
  3. Lasati blugii sa se inmoaie timp de 30 pana la 45 de minute, apoi scurgeti apa, umpleti din nou, si lasati blugii sa stea timp de 10 minute pentru a se clati.
  4. Repetati pasii de clatire pana cand apa este limpede.

Cat de des ar trebui sa spalati blugii?

Frecventa cu care va spalati blugii depinde de cat de des sunt purtati, si de cat de murdari sunt.

Daca va folositi blugii pentru lucrari grele (cum ar fi constructii sau amenajarea teritoriului) sau daca ii purtati mult timp, probabil ca veti dori sa ii spalati mai des. Nu trebuie sa spalati blugii dupa fiecare purtare, dar e recomandat cel putin la fiecare 2-3 purtari pentru a-i pastra curati.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *