Sfaturi pentru viata

Cum afecteaza o baterie descarcata consumul de combustibil al masinii

O baterie descarcata sau slabita poate provoca o adevarata durere de cap atunci cand doriti sa porniti masina dimineata inainte de munca. Oricat de deranjant poate fi acest lucru, exista probleme suplimentare de luat in considerare atunci cand aveti de-a face cu o masina cu o baterie care nu stocheaza in mod corespunzator curentul:

1. Alternatorul incarca bateria, si continua sa incerce sa incarce bateria in timp ce masina functioneaza. Daca nivelul de tensiune nu atinge o cantitate acceptabila, in mod normal in jurul valorii de 12 volti, alternatorul poate functiona non-stop pe toata durata deplasarii. Deoarece alternatorul este legat direct de cureaua de transmisie sau de accesorii care este rotita de motorul dvs., rezistenta suplimentara a alternatorului de functionare poate duce la o usoara crestere a consumului de combustibil. In realitate, aceasta crestere e prea mica pentru ca majoritatea oamenilor sa-si dea seama, detaliaza angajatii unui service de electrica auto Bacau. Cu toate acestea, durata de viata a alternatorului ar putea fi scurtata de efortul extra depus.

2. Fara o baterie incarcata corespunzator, este posibil ca injectoarele de combustibil sa nu adauge combustibil in cilindri la fel de eficient ca in mod normal. Acest lucru are potentialul de a provoca o pierdere mai mare a consumului de combustibil decat un alternator care functioneaza non stop. Este posibil sa observati ca motorul zvacneste sau masina pare sa functioneze putin accidentat. Acesta este uneori un indiciu ca o verificare rapida a bateriei este recomandata.

3. Computerul masinii va continua sa functioneze in mod normal, dar alte accesorii vor furniza o sarcina suplimentara asupra sistemului electric si mecanic al masinii, descrie acest site web. Senzorul de oxigen si alti senzori de gaze de esapament pot sa nu functioneze bine la o tensiune mai mica decat cea recomandata de producator. In acest caz, computerul nu va putea masura cu exactitate daca consumul de combustibil se potriveste cu rata de evacuare produsa. Fara aceasta capacitate, mai mult combustibil poate fi folosit si pierdut prin evacuare.

4. Unele masini sunt echipate cu capacitatea de a opri unii dintre cilindrii motorului in timpul functionarii la intensitate scazuta, cum ar fi conducerea intr-un oras la viteze reduse. Unele masini mari au aceasta capacitate, dar depinde de computer si de alte sisteme care stiu cand sa inchida cilindrii pentru o conservare maxima a combustibilului. Daca computerul nu poate obtine informatiile electrice importante de care are nevoie de la multitudinea de senzori montati in masina, el nu va putea opri cilindrii, ceea ce va duce la o scadere a eficientei din cauza pierderii unei astfel de optiuni.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *