Business

Lucruri pe care imi doresc sa le fi stiut inainte sa-mi fi inceput afacerea

1. Nu incercati sa faceti totul singur

Renuntarea la unele lucruri este o strategie excelenta. Imi iubesc afacerea, asa ca atunci cand a devenit prea mult doar pentru mine, am avut doua optiuni: fie sa angajez pe altcineva, fie sa fac totul singur si sa risc sa devin extenuat, inainte ca compania sa devina ceva suficient de mare pentru a permite altora sa gestioneze pozitii de management.

Solicitarea celorlalti sa ma ajute a functionat foarte bine pentru mine, deoarece ei sunt capabili sa isi asume mai multa responsabilitate pe masura ce compania mea creste. In acest fel, nu am de gestionat singur toate aspectele, facand totodata ceea ce este necesar cand am un rol de proprietar si manager.

2. Gasiti-va mentori si intalniti-va in mod regulat

Acest lucru revine la punctul de mai sus despre incercarea de a face totul singur. ..nu puteti. Mentorii sunt o modalitate excelenta de a evita greselile costisitoare si, de asemenea, va ajuta sa va dezvoltati in afaceri, este opinia unei companii de asistenta la infiintari firme in Baia Mare. Merita timpul cand acestia ofera acces nu numai la retelele lor de contacte, ci si la informatii care ar putea sa va scuteasca si de a face unele greseli obisnuite.

Ganditi-va la toate momentele in care acest lucru ar putea fi util: daca aveti o idee despre cum ar trebui sa mergeti mai departe cu ceva la compania dvs. sau poate chiar aveti nevoie de sfaturi cu privire la ce crestere salariala ar fi corecta, avand in vedere succesul dvs. recent. Un mentor nu v-ar oferi doar sugestii, ci va stii deja din prima mana ce raspuns este cel mai bun.

3. Gasiti oameni cu aceleasi idei, nu aceleasi abilitati

Am inceput site-ul meu web cu patru scriitori, toti lucrand de la distanta. Toti am fost motivati sa incercam sa construim ceva mai mare decat noi insine. Totusi, in realitate, nimeni nu stia nimic despre operatiunile comerciale sau despre marketing, sau chiar despre SEO. A trecut un an prea mult pana am adus oameni la fel de entuziasmati care aveau abilitati diferite si lucrurile chiar au inceput sa se miste.

4. Pregatiti-va sa deveniti si de 3 ori mai mare

Mi-as dori sa fi stiut de regula “de trei ori mai mare” inainte de a incepe o afacere online. Aceasta este o mentalitate a infrastructurii companiei. Intrebati-va: Daca afacerea mea si-ar tripla dimensiunea peste noapte, as avea angajatii potriviti sa se ocupe de ea? Ar sti care sunt rolurile lor si cum sa ma astept sa actioneze atunci cand lucrurile merg prost?

Vor exista suficiente computere sau birouri pentru toate daca crestem prea repede? Ganditi-va acum la volumul de munca al echipei dvs. – puteti face fata efortului suplimentar care vine cu cresterea la scara fara a investi mai mult timp in avans, astfel incat fiecare angajat sa aiba mai putina munca pe placuta sa, operatiunile extinzandu-se exponential in timp?

Cand acele scenarii potentiale devin realitate (si o vor face), nu doriti sa le risipiti potentialul pentru ca nu ati planificat inainte.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *